Tombre Fiskeanlegg AS

Drageid 38, 5640 Eikelandsosen, 

tlf: 5658 5217, 

e-post tombre@tombre.no

Sunn mat fra fjorden under Folgefonna

Oppskrifter fra Godfisk.no

Lakseburger

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Lakseburger er en favoritt hos barn og voksne. Det er en enkel og sunn oppskrift som du kan steke både på grillen og i stekepannen.

 

 

4 personer
Tid 20-40 min

Ingredienser

Antall porsjoner 4
 

400 g  laksefilet, uten skinn og bein
1 ss  gressløk, frisk
1 ts  salt
0,5 ts  pepper
4 stk  burgerbrød  

grillfolie  
olje

Tilbehør:

salatblad
tomat
agurkdressing

Framgangsmåte

  • Varm opp grillen.

  • Finhakk laksefileten og gressløk, og bland sammen med salt og pepper.

  • Form flate lakseburgere.

  • Brett et stykke grillfolie firedobbelt og pensle med olje.

  • Grill lakseburgerne ca. 2 minutter på hver side.

  • Legg salat og dressing etter ønske i burgerbrødene og legg over lakseburgerne.

  • Server lakseburgerne med det tilbehøret du ønsker.

  •  

  • Tips: Du kan også steke lakseburgerne i stekepannen. Da steker du dem i olje i ca. 2 minutter på hver side.

.

Enkel
4 personer
Tid 20-40 min

Laks og grønnsaker i ovn

Fotograf: Astrid Hals

Dette er en enkel oppskrift som fort blir en favoritt. Mens fisken godgjør seg i stekeovnen har du tid til å dekke bordet og ta ut av oppvaskmaskinen.

 

 

Ingredienser

Antall porsjoner: 4
600 g  laksefilet, uten skinn og bein 
1 stk  løk 
1 stk  paprika, rød 
0,5 stk  purre 
1 stk  gulrot 
0,5 stk  squash, grønn 
8 stk  cherrytomat 
3 ss  olivenolje 
1 knivsodd  timian 
1 knivsodd  oregano 
   salt og pepper 
   aluminiumsfolie 

Enkel

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær laksen i serveringsstykker.

  • Skjær løk i båter, paprika i biter og purre, gulrot og squash i skiver.

  • Bland olivenolje, timian, oregano og grønnsaker i en bolle, og ha blandingen over i en ildfast form. 

  • Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over. 

  • Dryss over salt og pepper, og dekk formen med aluminiumsfolie. 

  • Stek i stekeovnen i ca. 35 minutter.

Server med lettrømme.

Tips: Du kan variere grønnsakene og urtene etter eget ønske. Prøv også å ha litt sweet chilisaus, soyasaus eller sitronsaft på fisken for å gi den en ny smak.