![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|
Sunn mat fra fjorden under Folgefonna
Oppskrifter fra Godfisk.no
Lakseburger
Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
Lakseburger er en favoritt hos barn og voksne. Det er en enkel og sunn oppskrift som du kan steke både på grillen og i stekepannen.

4 personer
Tid 20-40 min



Ingredienser
Antall porsjoner 4
400 g laksefilet, uten skinn og bein
1 ss gressløk, frisk
1 ts salt
0,5 ts pepper
4 stk burgerbrød
grillfolie
olje
Tilbehør:
salatblad
tomat
agurkdressing
Framgangsmåte
-
Varm opp grillen.
-
Finhakk laksefileten og gressløk, og bland sammen med salt og pepper.
-
Form flate lakseburgere.
-
Brett et stykke grillfolie firedobbelt og pensle med olje.
-
Grill lakseburgerne ca. 2 minutter på hver side.
-
Legg salat og dressing etter ønske i burgerbrødene og legg over lakseburgerne.
-
Server lakseburgerne med det tilbehøret du ønsker.
-
-
Tips: Du kan også steke lakseburgerne i stekepannen. Da steker du dem i olje i ca. 2 minutter på hver side.
.
Enkel


4 personer

Tid 20-40 min

Laks og grønnsaker i ovn
Fotograf: Astrid Hals
Dette er en enkel oppskrift som fort blir en favoritt. Mens fisken godgjør seg i stekeovnen har du tid til å dekke bordet og ta ut av oppvaskmaskinen.
Ingredienser
Antall porsjoner: 4
600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 stk løk
1 stk paprika, rød
0,5 stk purre
1 stk gulrot
0,5 stk squash, grønn
8 stk cherrytomat
3 ss olivenolje
1 knivsodd timian
1 knivsodd oregano
salt og pepper
aluminiumsfolie
Enkel
Framgangsmåte
-
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
Skjær laksen i serveringsstykker.
-
Skjær løk i båter, paprika i biter og purre, gulrot og squash i skiver.
-
Bland olivenolje, timian, oregano og grønnsaker i en bolle, og ha blandingen over i en ildfast form.
-
Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over.
-
Dryss over salt og pepper, og dekk formen med aluminiumsfolie.
-
Stek i stekeovnen i ca. 35 minutter.
Server med lettrømme.
Tips: Du kan variere grønnsakene og urtene etter eget ønske. Prøv også å ha litt sweet chilisaus, soyasaus eller sitronsaft på fisken for å gi den en ny smak.